Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

 

A ZAPOROZSEC életében az első jelentősebb állomás 2007 tavaszán adódott, amikor a zenekar megnyerte az Átjáró Tehetségkutató versenyt. Még az év júniusában elkészült az első demofelvétel, ami szakmai berkekben is pozitív visszhangra talált. 2008 nyarán a Kultúrpart dalversenyén Szeretnék című szerzeményük több-száz dal közül a zsűri különdíját érdemelte ki. A 2010-ben elkészült promo - Bűvös Kocka címmel -  a zenekar már egy letisztultabb, zeneiségében érettebb képét mutatta. A 2011-es Buborék című albumukkal pedig a srácok a kis ZAPO-ból egy igazi verdát faragtak, amivel végre megtalálták saját hangjukat. 2014-ben egy Fonogram „Év felfedezetteje” jelölést is begyűjtöttek.

 

Megjelenő dalaik szinte kivétel nélkül kiemelt játszási listákra kerülnek országos és vidéki rádiókban.

A "Buborék" volt az első rádiós siker, az első klip, az első szerelem (2012). Ezt követte "Lógasd le" című daluk, majd nem sokkal később "Menjünk a marsra" felszólítással csábították rajongóikat távolabbi vidékekre. 2014-ben a híres legendát megzenésítő Mr. Gorsky című dal tarolt egészen az MR2 top 30-as listáig, ahol több héten át, különböző helyezéseket elérve tartotta is pozícióját.

 

2015. augusztusában kis pihenőt tartva, stúdióba vonultak a fiúk és befejezték az első lemezhez készülő legújabb dalaikat. A novemberben megjelent „Sok szerencsét, Mr. Gorsky!” című album a zenekar korábbi rádióslágeréről kapta a nevét. A magvas gondolatokat megzenésítő Gorsky mellett más ínyencségek is szerepelnek a zenekar koncertműsorában: Több ismert feldolgozás mellett elkészítették a fiúk a WellHello Rakpart című számának feldolgozását, és megzenésítették Weöres Sándor Valse Triste című versét.

A lemezen kiadott új dalok közül elsőként az Azon az éjszakán című Tom Odell dal magyar nyelvű átdolgozása debütált minden eddiginél nagyobb sikerrel.

 

A csapat kitartóan dolgozik, hogy az általuk vezetett ZAPOROZSEC mindig új utakon járhasson. 
Megosztás
Zaporozsec - Magyar